måndag 13 juni 2011

Troende och intelligent? Ja.

Det verkar som om en del människor har tappat förståndet när det gäller skolavslutningar i kyrkan. Vad är de så infernaliskt rädda för? Att få hjärnan förstörd så fort de kliver över tröskeln in i en kyrka? Moralpaniken saknar proportioner.

Några av de intelligentaste personer jag känner till är troende. Hur går det ihop? Jo, det går alldeles utmärkt ihop. Det finns ingen självmotsägelse i det.


Christer Sturmark som nu är den främste företrädaren för religionshat och kristendomshat i detta land borde i konsekvensens namn byta namn. Förnamnet leder ju tankarna till Kristus. Det kan ju inte vara bra. Dessutom kan bokstaven t påminna om ett kristet kors. Det är ju förskräckligt. (Ironi)

Att hans Förbundet Humanisterna får kalla sig humanister är en förolämpning mot alla oss andra som vill kalla oss humanister - även om vi är troende. När jag pratar om humanister syftar jag på personer som är intresserade av humanistiska ämnen (till skillnad från naturvetenskapliga dito) såsom språk, litteraturhistoria, historia, sociologi, filosofi, psykologi, konst, musik, teater, film etc. Förbundet Humanisterna borde heta Förbundet Mot Religion I Alla Former - ty det är ju det det handlar om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar