tisdag 13 september 2011

Gör gott!

Jag hoppas och tror att detta är sant. Låt mig säga så här: Jag mår bra när jag får andra att må bra. Det känns gott att göra gott.

2 kommentarer:

  1. Ja, Du är klok! Själv har jag nyligen förstått det stora i att ge fastän jag är 54 år fyllda. Tycker att mitt liv istället har kantats av "Ge så ska Du få... tillbaka" med betoning på tillbaka. Tränar dock så ofta jag kommer åt och njuter av känslan som uppstår och som medför att min egen tillit växer i tron på att godheten och omtanken är starkast ... att det är rätt. Du hade Sören K-gaards fina förhållningssätt i ett tidigare inlägg, blev så glad! Det har fungerat som mitt ledord länge i min strävan att möta människor på ett bra sätt. Förstår att Du troligtvis har läst Ted Harris "Konsten att leva innerligt". Där finns ett annat ord efter Sören som gör allt så självklart: Det stora är inte att vara det ena eller det andra utan att vara sig själv och det förmår var enda människa som vill det". Jag tittar snart in igen!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ted Harris' bok är en liten guldgruva. Och Sören var ett geni - även om många i hans samtid tyckte att han var "knäpp".

    SvaraRadera