tisdag 26 juli 2016

Het potatis

Jag tror, att vi måste prata om porr. Det här med gruppvåldtäkter kommer inte ur tomma intet. Någonstans måste vissa unga män ha fått för sig att gruppvåldtäkter kan vara helt OK. Förklaringen heter internet.

Nu kan ju var och varannan människa titta på hårdporr i sin smartphone. Och där döljs ingenting. Allt kan man se. Och man kan lätt få intrycker att vi i västerlandet är fullständigt sexgalna - att vi har lust att ha sex med vem som helst, när som helst och hur som helst. Kvinnor tycks njuta hämningslöst och helt utan någon skam i kroppen av att bli penetrerade både här och där. Och kronan på verket är när mannen får sin sädesuttömning. 

Alltså: det är inte speciellt konstigt om pojkar och unga män surfar efter porr på nätet och sedan tror att alla flickor och kvinnor är med på nästan vad som helst när det gäller sex. Det är inte särskilt förvånande. Av hur många porrsidor som helst kan man få det intrycket.

Så vad gör vi? Det går inte att tiga ihjäl problemet. Ämnet måste upp till ytan. Pojkar och unga män måste lära sig hur vi beter oss. De får inte inbilla sig att flickor och kvinnor längtar efter "gangbang" och "facial cumshots" och allt möjligt annat i den vägen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar