onsdag 21 juli 2010

Irriterande typer på flygplan

Man brukar ju säga, att människor blir omvandlade när de sätter sig bakom en bilratt och kör iväg. Det är nästan som Dr Jekyll och Mr Hyde. Bakom ratten kan den vänaste figur bli en liten djävul.

När folk hamnar ombord på ett flygplan och så småningom befinner sig på några tusen meters höjd verkar det som om de inbillar sig vara hemma i vardagsrummet. Det finns typer som jag gärna hade slagit på käften om det inte vore för att jag inte brukar lösa konflikter på det viset.

Småbarnsföräldrar som inte har den minsta koll på sina ungar... Stanna hemma! Ett flygplan är varken förskola eller fritidsgård.

Störande figurer som inte verkar kunna planera någonting i förväg... De reser sig upp från sina säten - även om man skall ha säkerhetsbältet fastspänt - och plockar med prylar i handbagaget som de nyss lade upp i förvaringsutrymmet ovanför stolarna. De glömmer alltid att stänga luckan efter sig, så att personal får stänga den i förbifarten. Några minuter senare är de hjärndöda typerna där igen och skall rota fram något ur handbagaget. Och lika säkert som att fredag följer på torsdag glömmer de att stänga luckan efter sig. Skall det vara så förbannat svårt att ha lite framförhållning och inte bara följa minsta plötsligt uppdykande nyck!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar