onsdag 21 juli 2010

Några intryck från Sicilien - en sorts ytlig sammanfattning

Att försöka göra en uttömmande vetenskaplig sammanfattning av en utlandsvistelse som varade c:a fyra dygn vore mig främmande. Den person som påstår sig veta allt som är värt att veta om en plats som h*n befunnit sig på mindre än en vecka skall man inte lita på.

Nå, jag gör i stället en ytlig sammanfattning av vistelsen i Trapani och Erice - med den ständiga reservationen "Utifrån det jag upplevde under denna korta period, så...".


* Det var VARMT, stundtals nästan outhärdligt varmt.

* Du måste vara förberedd med mycket vatten när du t.ex. skall gå omkring ute på sta'n. Det är nödvändigt att dricka vatten regelbundet.

* Det var varmt i badvattnet, som dessutom för det mesta hade klar sikt ned till botten. Men det kunde flyta omkring diverse otrevligheter på ytan.


* Stränderna var inte mycket att hänga i julgran. Det var sand och småsten och grus.

* Husen, gränderna, torgen etc. var genuina. Det märks att inte odrägligt många turister har hittat hit. Gatorna och trottoarerna var dessutom befriande skönt fria från skräp.

* Priserna var ungefär som här hemma. Det lär vara mycket svårt att hitta saker till fantastiskt låga priser.

* Maten var - som väntat - gudomligt god. Prova t.ex. deras panini!

* Lokalbefolkningen var väl som folk är mest. De utmärker sig inte på något särskilt sätt. Det finns antagligen trevliga människor och jobbiga typer överallt, så även på Sicilien. Däremot var de kassa på engelska. Du bör lära dig några användbara italienska uttryck och fraser. Och nej - jag lade inte märke till någon maffia. Ingen kom i alla fall körande på Vespa och sköt ned några som satt vid uteserveringarna.

*Vill du veta mera? Ja, men sök då. Du kan t.ex. söka här och här. Glöm aldrig databaser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar