lördag 21 augusti 2010

Att köpa sex är tydligen något fruktansvärt motbjudande?

Det är något jag inte riktigt begriper kring detta. Varför denna moralpanik? Varför ingen som helst empati? Varför ingen förlåtelse? Varför inte tala mannen till rätta, stryka ett streck över det hela och gå vidare? Är det verkligen så fruktansvärt och totalt oförlåtligt kriminellt att köpa sex?

Jag menar: Vi har inte att göra med en seriemördare. Det är ingen gruppvåldtäkt vi pratar om. Det handlar inte om mångårig pedofili. Det rör sig inte om bestialisk misshandel. Etc. Var finns sinnet för proportioner? Om mannen hade visat sig vara en ny Joseph Fritzl - ja, då hade saken varit en helt annan. Då hade moralpaniken varit begriplig. Men nu? Nej, det har jag svårt att inse.


2 kommentarer:

  1. Fullkomligt lysande debattinlägg av dig Thomas, äntligen belyses denna känsliga fråga från ett annat håll än det gängse. Vadan denna svenska moralpanik, det är obegripligt. Det finns ju så mycket som är så mycket värre, som de exempel du nämner. /Janne

    SvaraRadera
  2. Tack! Det är ofta så i det här landet. Allt blir antingen kolsvart eller snövitt. Nyanser är bara i vägen. Döm genast - utan rättegång!

    SvaraRadera